abonneren

Google Drive: Versturen naar Google Drive

Opslag in de cloud is populair, zeker als dat zonder veel omhaal en kosten kan. Er bestaan dan ook verschillende diensten voor. Bijvoorbeeld Google Drive, de “opvolger” van Google Documenten. Met onze tips maak je Google Drive nog prettiger en efficiënter.

Als je in de Windows Verkenner een bestand of een map snel wilt comprimeren of als bijlage in een e-mail wilt versturen, dan hoef je enkel op het item te rechtsklikken, Kopiëren naar te kiezen en – in onze voorbeelden – Gecomprimeerde (gezipte) map of E-mailgeadresseerde te selecteren. Aan dit snelmenu kun je ook Google Drive toevoegen. Gegevens vanuit de Verkenner naar Google Drive versturen kost je dan maar een paar muisklikken. Dat doe je als volgt: via de sneltoets Windowstoets+R open je het venster Uitvoeren. Bij Openen vul je dan de volgende opdracht in: %appdata%/microsoft/windows/sendto, waarna je met OK bevestigt. De sendto-map opent zich in de Verkenner. Versleep vervolgens het pictogram van je Google Drive met ingedrukte rechtermuisknop vanuit het linkerpaneel naar een lege plaats in de map in het rechterpaneel. Laat de muisknop los en kies Hier snelkoppeling maken. Uiteraard is het ook mogelijk op vergelijkbare manier een of meer submappen uit je Google Drive naar de sendto-map te verslepen. Zo stuur je bestanden rechtstreeks naar een submap in plaats van naar de root van je Google Drive.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Online opslag

Tags: Google Drive

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord