abonneren

Google Drive: iPhoto synchroniseren

Opslag in de cloud is populair, zeker als dat zonder veel omhaal en kosten kan. Er bestaan dan ook verschillende diensten voor. Bijvoorbeeld Google Drive, de “opvolger” van Google Documenten. Met onze tips maak je Google Drive nog prettiger en efficiënter.

Het is perfect mogelijk om de iPhoto-bibliotheek op je Mac in combinatie met Google Drive te gebruiken. Dat biedt uiteraard het voordeel dat die bibliotheek automatisch naar de verschillende apparaten zal worden gesynchroniseerd waarop je eveneens Google Drive hebt geïnstalleerd. Dat gaat overigens zeer eenvoudig. Het volstaat met de Finder de bibliotheek van iPhoto – standaard opgeslagen in je thuismap, in de submap Afbeeldingen – te kopiëren naar je Google Drive-map. Vervolgens dubbelklik je op deze bibliotheek. Als alles goed blijkt te gaan, kun je de bibliotheek op de oorspronkelijke locatie verwijderen. Gewoonlijk is dat in je thuismap, bij Afbeeldingen. Lukt het niet, start iPhoto dan met de Optie-toets (Alt-toets) ingedrukt, zodat je zelf de gewenste bibliotheek kunt selecteren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Online opslag

Tags: Google Drive

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord