abonneren

Google Drive: Data encrypten

Opslag in de cloud is populair, zeker als dat zonder veel omhaal en kosten kan. Er bestaan dan ook verschillende diensten voor. Bijvoorbeeld Google Drive, de “opvolger” van Google Documenten. Met onze tips maak je Google Drive nog prettiger en efficiënter.

Google is een Amerikaans bedrijf en dat houdt eigenlijk automatisch in dat wat je in Google Drive opslaat, zonder meer kan worden ingekeken door de Amerikaanse overheid. Voel je je hierdoor aangetast in je privacy, dan zit er weinig anders op dan gegevens te versleutelen. Daar bestaan verschillende oplossingen voor. Eén ervan is je vertrouwelijke documenten in de vorm van een versleuteld archiefbestand in Google Drive op te slaan. Dat kan bijvoorbeeld met het gratis 7-Zip, dat ook aes-256-encryptie ondersteunt. Iets minder omslachtig is de gratis tool BoxCryptor (voor Windows, Linux, Mac, iOS en Android), dat zich als een one-stopoplossing voor encryptie in de cloud opwerpt. De werking is eenvoudig: installeer de tool, herstart je pc, plaats de Boxcryptor-map in je Google Drive, kies een geschikte stationsletter voor die map en voorzie een stevig wachtwoord. Alle bestanden die je nu in dat station onderbrengt, worden automatisch versleuteld en zijn alleen in te lezen als je Boxcryptor hebt geïnstalleerd en het juiste wachtwoord kent.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Online opslag

Tags: Google Drive

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord