abonneren

Google Drive: Apps toevoegen

Opslag in de cloud is populair, zeker als dat zonder veel omhaal en kosten kan. Er bestaan dan ook verschillende diensten voor. Bijvoorbeeld Google Drive, de “opvolger” van Google Documenten. Met onze tips maak je Google Drive nog prettiger en efficiënter.

Vanuit je online opslagruimte bij Google Drive kun je bestanden in een aantal bestandstypes creëren. Klik op Maken en kies uit Document, Presentatie, Spreadsheet, Formulier en Tekening. Via de knop Meer komen daar nog het wat experimentele Fusion-tabel en Script bij. Maar daar hoeft het niet bij te blijven, althans niet wanneer je Chrome gebruikt. De Chrome Web Store bevat namelijk een collectie apps die speciaal bedoeld is voor gebruikers van Google Drive. Afhankelijk van de apps die je van hieruit installeert, komen in Google Drive extra bestandstypes ter beschikking die je kunt openen of zelfs bewerken en creëren. De installatie van zo’n app komt er gewoonlijk op neer dat je hem eerst aan Chrome toevoegt en vervolgens het nieuwe pictogram op de Chrome-pagina aanklikt. Nadat je de nodige toelatingen aan de app hebt gegeven en eventueel een account hebt gecreëerd, kun je met alweer een nieuwe app én bestandstype in Google Drive aan de slag. Probeer het maar eens uit met apps als MindMeister (mindmaps), Pixlr Editor (foto’s) AutoCad WS (technische tekeningen) en SlideRocket EDU (presentaties). Wil je een bepaald bestandstype standaard met één van de geïnstalleerde apps openen, klik dan op het tandwielpictogram, kies Apps beheren en plaats bij de gewenste app een vinkje naast Standaard gebruiken. Weet dat je van hieruit ook apps kunt verwijderen: klik op Opties, Deze app verwijderen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Online opslag

Tags: Google Drive

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord