abonneren

Google Drive: Als standaardmap instellen

Opslag in de cloud is populair, zeker als dat zonder veel omhaal en kosten kan. Er bestaan dan ook verschillende diensten voor. Bijvoorbeeld Google Drive, de “opvolger” van Google Documenten. Met onze tips maak je Google Drive nog prettiger en efficiënter.

Veel programma’s slaan documenten standaard op in de map (Mijn) Documenten. Je vindt het wellicht handiger als die standaardlocatie je Google Drive-map is. Dat kan. Open de Windows de Verkenner en rechtsklik in het linkerpaneel op je Documenten-map. Kies Eigenschappen, Een map opnemen. Ga naar (een submap van) je Google Drive-map en bevestig met Map opnemen. De map wordt aan de lijst toegevoegd. Selecteer deze map en klik vervolgens op Opslaglocatie instellen, Toepassen. De standaardlocatie specifiek voor Office-applicaties aanpassen is eveneens mogelijk. In Office 2007 klik je de Office-Orb aan; in Office 2010 open je het tabblad Bestand. In beide versies kies je vervolgens Opties, open je de rubriek Opslaan en verwijs je bij Standaardbestandslocatie naar je Google Drive.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Online opslag

Tags: Google Drive

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord