abonneren

Google Drive: Alles herstellen

Opslag in de cloud is populair, zeker als dat zonder veel omhaal en kosten kan. Er bestaan dan ook verschillende diensten voor. Bijvoorbeeld Google Drive, de “opvolger” van Google Documenten. Met onze tips maak je Google Drive nog prettiger en efficiënter.

Stel, jij of iets of iemand anders maakt per abuis je complete Google Drive leeg. Aangezien er een automatische synchronisatie tussen je lokale Google Drive-map en de online opslagruimte plaatsvindt, riskeer je op beide locaties alle gegevens kwijt te raken. Heb je echter nog een tweede pc waarop je Google Drive (met dat account) had geïnstalleerd, dan is er kans op volledig herstel. Voor je die tweede pc opstart, zorg je ervoor dat die zich niet met internet kan verbinden. Maak vervolgens een lokale kopie van de complete Google Drive-map op die pc. Daarna herstart je de pc en laat je hem met internet verbinden. Er zal opnieuw een synchronisatie plaatsvinden. Wellicht wordt je Google Drive-map ook op die pc leeggemaakt. Geen nood, want je hebt voor een lokale kopie gezorgd, die je vervolgens weer naar je Google Drive-map mag kopiëren. De inhoud wordt naar je online opslagruimte gesynchroniseerd en zo ook naar je eerste pc.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Online opslag

Tags: Google Drive

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord