abonneren

Google Drive: Alles archiveren

Opslag in de cloud is populair, zeker als dat zonder veel omhaal en kosten kan. Er bestaan dan ook verschillende diensten voor. Bijvoorbeeld Google Drive, de “opvolger” van Google Documenten. Met onze tips maak je Google Drive nog prettiger en efficiënter.

Een volwaardige backupoplossing kun je Google Drive bezwaarlijk noemen. Nu zijn er wel tools (zoals Backupify) die je een backup laten maken van al je data op Google Drive, maar het kan ook prima vanuit een andere service van Google: Google Takeout. Surf naar https://www.google.com/takeout en meld je aan met je Google-account. Je krijgt nu een overzicht van alle Google-services waar je data hebt staan, waaronder ook Google Drive. Je hoeft nu maar op Archief maken in te klikken en Google gaat aan het werk om al je gegevens in één groot zip-bestand te zetten of meerdere zip-bestanden indien het archief groter dan 2 GB is. Dat archief blijft zeven dagen ter beschikking voor download. Als je wilt, ontvang je een mail zodra het archief klaar is. Heb je geen behoefte om ook data van andere services te archiveren, klik dan op Services kiezen, (alleen) Drive. Bevestig ook hier met Archief maken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Online opslag

Tags: Google Drive

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord