abonneren

BackBlaze

Steeds meer computergebruikers ontdekken de voordelen van het maken van een online backup. De afgelopen tijd is het aantal aanbieders gegroeid en de prijzen voor deze diensten gedaald. We kijken naar online opslag aanbieder BackBlaze.

Voordat u kunt beginnen, moet u een bestand downloaden van 1,5 MB. Het online backuppen gebeurt op de achtergrond en u merkt hier bijna niets van. U hebt veel instelmogelijkheden als het gaat om welke bestanden u wanneer wilt backuppen. De applicatie van Backblaze werkt stabiel en de dienst maakt een goede indruk tijdens onze test. U kunt Backblaze vijftien dagen uitproberen. Ze hebben onbeperkte opslag per maand en de maximale omvang van een individueel bestand is 4 GB. Backblaze kost 5 dollar per maand en uw gegevens worden vanzelfsprekend versleuteld opgeslagen. De dienst bewaart vorige versies van bestanden en u kunt maar liefst vier weken teruggaan in de tijd. Zo kunt u een vorige versie van een bepaald document terughalen. Bestanden terugzetten naar uw eigen pc kan ook via een internetpagina. U selecteert de bestanden die u wilt terugzetten en even later krijgt u e-mail met de link van de downloadlocatie. Het is overigens ook mogelijk om uw backups door Backblaze op dvd te laten branden. Deze service is wel belachelijk duur. U betaalt per dvd maar liefst $99. Als u minder dan 160 GB online opslagruimte gebruikt, dan kunt u uw bestanden ook op een usb harde schijf laten zetten. Daarvoor betaalt u eenmalig $189 en dat is best een pittig bedrag.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • tot vier weken terug gaan in oude versies van documenten
  • applicatie werkt netjes op de achtergrond
  • extra diensten zijn behoorlijk duur
BackBlaze biedt een uitgebreide service waarbij de kerntaken redelijk betaalbaar zijn, maar waarbij u diep in de buidel moet tasten voor extra diensten. Nu zijn deze diensten ook gemakkelijk door u zelf te realiseren dus echt nodig zult u ze niet hebben.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Online opslag

Tags: