abonneren

Allmydata

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Steeds meer computergebruikers ontdekken de voordelen van het maken van een online backup. De afgelopen tijd is het aantal aanbieders gegroeid en de prijzen voor deze diensten gedaald. We kijken naar online opslag aanbieder Allmydata.

Deze online opslagdienst biedt onbeperkte opslagruimte voor $9,95 per maand. Het backuppen gebeurt automatisch op de achtergrond, maar u kunt er ook voor kiezen om dit op vooraf bepaalde tijdstippen te laten plaatsvinden. Sterk punt van Allmydata is dat van bestanden waaraan u op dat moment werkt, bijvoorbeeld tekstdocumenten, ook automatisch online backups worden gemaakt. De omvang van een individueel bestand dat u wilt uploaden, kan maximaal 8 GB groot zijn. Via een website hebt u toegang tot uw bestanden. Dat is handig, want dan kunt u ze downloaden vanaf elke pc met internetaansluiting. Als u lokaal bestanden wist, worden deze ook bij Allmydata van de server verwijderd, op voorwaarde dat hiervan een online backup bestond. Als dat verwijderen per ongeluk is gebeurd, bent u het bestand vrijwel definitief kwijt. Allmydata werkt wel aan een oplossing waarbij gewiste bestanden nog een tijdje bewaard blijven. Vanzelfsprekend wordt alles versleuteld opgeslagen, zodat derden nooit uw vertrouwelijke bestanden kunnen bekijken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • onbeperkte opslagruimte
  • alles wordt versleuteld opgeslagen
  • per ongeluk lokaal bestanden wissen leidt tot bestandsverlies online
Allmydata is een leuke online opslagdienst, die nog wel het nodige moet verbeteren aan zijn dienst.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Online opslag

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord