abonneren

Adrive Signature

Steeds meer computergebruikers ontdekken de voordelen van het maken van een online backup. De afgelopen tijd is het aantal aanbieders gegroeid en de prijzen voor deze diensten gedaald. We kijken naar online opslag aanbieder Adrive.

Adrive biedt de abonnementen Basic, Signature en Premium. Bij Basic krijgt u maar liefst 50 GB gratis online schijfruimte. Nadeel is wel dat de bestanden niet versleuteld worden opgeslagen. Het terughalen van online opgeslagen bestanden gaat via een webinterface en is gratis. Wilt u echter een vorige versie van een opgeslagen bestand, denk aan een Word-bestand van drie weken geleden, dan moet u daarvoor wel betalen. Hiervoor betaalt u maar liefst een bedrag van $ 25. Bij de betaalde abonnementen (Signature en Premium) is deze service gratis. U hebt overal via internet toegang tot uw bestanden. U logt in via de website van Adrive.com en dan kunt u bestanden selecteren en downloaden. Bij Signature krijgt u 50 GB en daarvoor betaalt u $ 6,55 per maand. Het Premium abonnement begint bij 100 GB en dat kost $ 13,95 per maand. Als u echter 1 terrabyte online wilt opslaan, dan betaalt u maar liefst € 131,95 per maand. De betaalde versies hebben wel een aantal voordelen. Zo worden uw data versleuteld opgeslagen, in verschillende datacentra dubbel opgeslagen en kunt u gebruikmaken van de Webdav; een applicatie waarmee u zonder in te loggen op de website, uw bestanden kunt uploaden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gratis 50 GB online opslag
  • betaalde versies bieden absoluut meerwaarde
  • gratis versie slaat niets versleuteld op
  • pittig geprijsd als u veel data online wilt opslaan
Adrive is geen slechte back-up dienst, maar met een beetje shoppen kunt u wellicht betere aanbieders vinden voor hetzelfde of minder geld.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Online opslag

Tags: