abonneren

Strato HiDrive

Bijna iedereen bewaart wel, al dan niet bewust, persoonlijke data op de servers van Google, Microsoft of Apple. Maar als je gericht bestanden wilt opslaan, is het zinvol om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want er zijn er nogal wat!

De Duitse hostingprovider Strato heeft al geruime tijd een online opslagdienst in zijn assortiment. Met HiDrive bewaar je gratis 5 GB data in de cloud. Wil je meer opslagcapaciteit, dan betaal je hiervoor een vast maandbedrag. Als je bijvoorbeeld 100 GB webruimte nodig hebt, kost dat € 6. Met een betaald account beschik je daarnaast over meer mogelijkheden. Zo voeg je een HiDrive-map aan Windows Verkenner toe middels het smb-protocol en upload je bestanden via e-mail. Daarnaast schrijf je eenvoudig backups weg naar een nas met behulp van rsync. Strato heeft een programma ontwikkeld waarmee je een netwerkpad opzet naar de webserver. Dit tooltje werkt jammer genoeg iets ingewikkelder dan we van andere aanbieders gewend zijn. De webomgeving ziet er overzichtelijk uit, al missen we wel een zoekfunctie. Je uploadt eenvoudig meerdere bestanden tegelijk naar de webserver. Leuk is dat je met de optie Share Gallery complete fotoalbums deelt via Facebook of een link. Met BackupControl houdt HiDrive een versiegeschiedenis bij van alle geüploade bestanden. Strato heeft apps gelanceerd voor iOS, Android en Windows Phone. Hiermee benader je onderweg bestanden vanuit je online account.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Online opslag

Tags: Strato, strato hidrive

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord