Box

Bijna iedereen bewaart wel, al dan niet bewust, persoonlijke data op de servers van Google, Microsoft of Apple. Maar als je gericht bestanden wilt opslaan, is het zinvol om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want er zijn er nogal wat!
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • veel mobiele apps
  • Minpunten
  • geen versiegeschiedenis

Box begon in 2005 als afstudeerproject van twee Amerikaanse studenten. De afgelopen acht jaar is de clouddienst uitgegroeid tot één van de grootste spelers op het gebied van online opslag. De interface oogt erg strak, hoewel het wel even zoeken is naar alle opties. Bij Box mag je als thuisgebruiker gratis 5 GB data bewaren. Als dat niet genoeg is, breid je de online opslagcapaciteit tegen betaling uit. Voor € 8,50 per maand heb je toegang tot 25 GB webruimte. Betaal je het dubbele bedrag, dan stelt Box 50 GB ter beschikking. Verder biedt het internetbedrijf ook diverse zakelijke abonnementen aan. De maximale bestandsgrootte voor gratis accounts is beperkt tot 250 MB. Voor documenten en foto’s is dat natuurlijk ruim voldoende. Met een betaald account mogen bestanden maximaal 1 GB zijn, waardoor gebruikers ook compacte filmpjes kunnen uploaden.

Box biedt een gebruiksvriendelijke desktooptool aan. Na de installatie verschijnt er op het bureaublad een nieuwe map, waarvan de inhoud automatisch op het web en andere aangemelde apparaten beschikbaar is. Leuk is dat de ontwikkelaars een aparte versie van Windows 8 hebben vrijgegeven. De mobiele ondersteuning is prima verzorgd. Niet alleen iOS- en Android-bezitters, maar ook mensen met een BlackBerry of Windows Phone openen namelijk bestanden vanaf de webserver. Een voordeel is dat er offline toegang mogelijk is voor bepaalde aangewezen bestanden. Box opent veelvoorkomende formaten rechtstreeks in de browser, zoals mp3, jpg, docx en pdf. Bestanden en mappen deel je eenvoudig met vrienden via e-mail en sociale netwerken. Een minpunt is dat particuliere accounts geen oudere versies van bestanden kunnen terughalen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Online opslag

Tags: box.net