abonneren

Outlook.com: iCalShare gebruiken

Na ruim zestien jaar valt het doek voor Hotmail. We zijn allemaal opgegroeid met deze gratis maildienst, maar Microsoft vindt het tijd voor iets anders. Outlook Online is de moderne opvolger met meer mogelijkheden. Om het werken met Outlook.com Ć©n alle daaromheen aanwezige extraatjes te vereenvoudigen, hebben we een aantal tips voor je.

Een tweede mogelijkheid om agenda’s te importeren, is door een bezoekje te brengen aan http://icalshare.com. Je vindt hier naast feestdagenkalenders ook allerlei obscuurdere agenda’s. Denk hierbij aan evenementenkalenders, maar ook aan astronomische kalenders, zoals een maankalender ( http://icalshare.com/calendars/3920). Toevoegen van een iCalShare-agenda werkt voor Outlook (en veel andere webkalenders) een beetje onhandig. Wat je in elk geval niet moet doen, is op Subscribe to Calendar klikken, want de makers van de site hebben bedacht dat je dan verplicht een programma op de pc moet kiezen om de kalender mee te importeren. In plaats daarvan rechtsklik je op deze knop en kies je Koppelingslocatie kopiëren. Ga dan naar je Outlook-agenda en klik weer op Agenda importeren. Met de optie Abonneren op een openbare agenda (standaardselectie) geactiveerd, plak je de net gekopieerde link in het veld achter URL van de agenda. Geef vervolgens een naam voor de kalender, kies een kleur, eventueel een emoticon, en klik tot slot op Agenda volgen. Na verificatie klik je op Gereed. Je ziet naast zaken als nieuwe maan en volle maan ook nog wat andere interessante astronomische wetenswaardigheidjes in de kalender.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Online office

Tags: Outlook.com

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord