abonneren

Splashup

Foto's bewerken kan tegenwoordig ook gratis via online webapplicaties. We zijn benieuwd hoe deze 'Software as a Service' applicaties het doen in vergelijking met de 'ouderwetse' softwarematige beeldbewerkers. Vandaag kijken we naar Splahup.

Als enige site opent Splashup een nieuw venster en daarin verschijnt een Photoshop-kloon. Een kloon op het gebied van de interface dan, want in de menustructuur zitten veel gaten vergeleken met de echte Photoshop. Er zijn zwevende vensters die – net als in Photoshop – naar elke gewenste plek op het scherm kunnen worden versleept. Naast het Toolsvenster is er ook een colorpickervenster, een infovenstertje en een layervenster. De mogelijkheden komen niet in de buurt van fotobewerking op de desktop. Zo is er wel een polygone selectietool (lasso), maar geen selectiemogelijkheid op basis van kleur of nabijheid. Het geheel loopt soepel en je merkt alleen dat je met Flash werkt wanneer je rechtsklikt. Splashup doet een aantal leuke dingen, maar het is duidelijk nog een bèta. Zo is er geen Help en sluit je af door te klikken op de vorige naam van het project: Exit Fauxto. Het project kent al lagen, waarop zelfs al een paar bewerkingen losgelaten kunnen worden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Photoshop-uiterlijk
  • geen nuttige fotobewerkingsfuncties
Splashup werkt op zich soepel, maar mist gewoon nog te veel functionaliteit om echt nuttig te zijn. Foto's herstellen is niet mogelijk, waardoor het meer een aardige online tekentool is dan een fotobewerker.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Online fotobewerking

Tags: