abonneren

Snipshot

Foto's bewerken kan tegenwoordig ook gratis via online webapplicaties. We zijn benieuwd hoe deze Software as a Service applicaties het doen in vergelijking met de 'ouderwetse' softwarematige beeldbewerkers. Vandaag kijken we naar Snipshot.

De makers van Snipshot proberen ons lekker te maken met hun aankondiging dat ze raw accepteren. Die raw-ondersteuning is er echter alleen in de Pro-versie à 9 dollar per maand. Jaarlijks is dat ongeveer even duur als een goede foto-editor op de desktop. Snipshot meldt ook dat het afbeeldingen aankan tot wel 5000x5000 (25 megapixel). Onze 10-megapixel afbeelding wordt echter kleiner weergegeven dan het origineel. Dan zal die 25 megapixel ook wel alleen voor Pro-klanten zijn. Snipshot werkt sneller dan gemiddeld. Er zijn wat effecten, maar op grayscale na zijn die alleen voor de pro gebruikers. Er is een knop Enhance die u aan- en uit kunt vinken. Het contrast van onze foto's wordt ietsjes hoger gezet, wat niet verkeerd oogt. Verder kan er maar weinig: bijsnijden, contrast en helderheid aanpassen, verkleinen, draaien en scherpte en kleuren een beetje aanpassen. Rode-ogenreductie, lagen, tekst toevoegen zijn allemaal zaken die de minimale interface niet biedt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • pro-versie kan raw aan
  • te minimaal uitgewerkt
  • pro-versie is relatief erg duur
Snipshot is een leuke poging maar veel te duur naar onze mening. Voor hetzelfde geld koopt u echte fotobewerkings software voor uw pc. De gratis variant is te beperkt om bruikbaar te zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Online fotobewerking

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie