abonneren

Phixr

Foto's bewerken kan tegenwoordig ook gratis via online webapplicaties. We zijn benieuwd hoe deze Software as a Service applicaties het doen in vergelijking met de 'ouderwetse' softwarematige beeldbewerkers. Vandaag kijken we naar Phixr.

Phixr toont de leus "Say goodbye to Paint" op de voorpagina, maar gebruikt u überhaupt Paint om uw foto's te bewerken? Onze foto wordt verkleind naar 1440x956, maar weergegeven als 700x464. De site is pragmatisch ingesteld. Links van de afbeelding staan allemaal pictogrammen die met een mouseover hun effect prijsgeven. De previewfunctie is erg netjes gedaan: er komt een nieuw venstertje waarop de complete afbeelding voor en na de huidige bewerking wordt weergegeven. Als u opties van de bewerking aanpast, worden deze in realtime op de 'na'-afbeelding zichtbaar. Een automatische verbeteroptie ontbreekt, maar rode ogen laten verwijderen kan wel. De drie verschillende methodes om vlekjes van de lens te verwijderen zijn een welkome aanvulling. Beste optie in Phixr is het mixen, ofwel samenvoegen van meerdere afbeeldingen. Jammer dat Phixr, net als de andere sites, het maken van panoramafoto's niet ondersteunt. Foto's worden automatisch verwijderd na ongeveer drie uur, maar dat is tijd genoeg. Wordt u lid, dan is die tijdslimiet er niet. Exporteren kan niet alleen naar standaardformaten als jpg of png, maar ook naar pdf en ocr.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • pragmatisch
  • veel beperkter dan desktopvarianten
  • tijdslimiet
Phixr is bedoeld voor fotobewerking, maar niet erg speciaal of uitgebreid.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Online fotobewerking

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord