abonneren

Fotoflexer

Foto's bewerken kan tegenwoordig ook gratis via online webapplicaties. We zijn benieuwd hoe deze Software as a Service applicaties het doen in vergelijking met de 'ouderwetse' softwarematige beeldbewerkers. Vandaag kijken we naar Fotoflexer.

FotoFlexer begint met een simpele uploadvoortgangsindicator, gevolgd door een aardige automatische verbeteringsoptie. Ook rode ogen worden goed verwijderd. Het tweede tabblad bevat 23 effecten, waarvan de meeste redelijk vlot werken. Stickers (clipart) zijn er in overvloed, maar de glitterende tekst en bewegende tekeningetjes zullen vooral tienermeisjes aanspreken. De ijdelere lezers zullen blij zijn met de opties om vlekjes en rimpels te lijf te gaan, alhoewel dit eigenlijk synoniemen zijn voor zaken als blur en smudge. FotoFlexer kent ook lagen, maar iedere keer als we een tweede foto willen laden krijgen we een foutmelding. Lagen kunnen worden gegroepeerd, vervaagd en samengevoegd. Als we de smart-shrinkfunctie uitproberen zijn we onze foto kwijt. Een paar keer klikken op de undo-knop laat Firefox 3 hard nadenken en uiteindelijk zelfs crashen. De stabiliteit is dus duidelijk nog een minpuntje. Pluspunten zijn een heus histogram, smart selection en bij de wat ingewikkeldere functies een stappenplan of zelfs demovideo's.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • histogram
  • demovideo's
  • divers
  • instabiel
  • tweede foto laden lukt niet
Al met al is FotoFlexer daadwerkelijk flexibel, alleen jammer van de paar bugs die er nog in zitten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Online fotobewerking

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord