abonneren

Fotoaanpassen.nl

Foto's bewerken kan tegenwoordig ook gratis via online webapplicaties. We zijn benieuwd hoe deze Software as a Service applicaties het doen in vergelijking met de 'ouderwetse' softwarematige beeldbewerkers. Vandaag kijken we naar Fotoaanpassen.nl.

Fotoaanpassen.nl toont ons meteen enkele tekortkomingen van de dienst. Zo worden foto's verkleind naar slechts 800x600, niet eens meer nuttig als bureaubladachtergrond. De site verwijst voor onverkleind bewerken naar fototool.nl. Daar waren we echter al eens geweest, maar die site is op het moment van schrijven niet functioneel online; de Java-applet blijkt niet op de server te staan. Dan maar verder met een kleine afbeelding. Fotoaanpassen.nl blijkt niet één, maar twee knoppen voor automatisch verbeteren te hebben. Uiteraard proberen we ze beide uit. Helaas worden onze Hollandse landschappen er alleen maar slechter van. De belichting schiet omhoog, evenals het contrast; een grote misser. Rode ogen en cameraruis verwijderen werkt gelukkig wel naar behoren. Zoals de .nl-extentie al aangeeft is de site Nederlandstalig, alhoewel 'halftone dither' misschien anders doet vermoeden. De site biedt een preview in de vorm van een klein stukje van de afbeelding waarmee u het eindresultaat kunt inschatten. De preview is precies het midden van de afbeelding, wat bij afbeeldingen met scherpe contrasten nog lastig kan zijn. Uiteraard kunt u zaken ongedaan maken: één stap terug of helemaal overnieuw beginnen. Als toetje zijn er ook in deze editor geanimeerde glitterteksten mogelijk.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Nederlandstalig
  • rode-ogenreductie en ruisverwijdering
  • slechte automatische verbetering
  • erg lage resolutie
Echt warm worden we van deze online fotobewerker niet. Voor even snel rode ogen en verwijderen is het handig, maar het kan in geen geval opboksen tegen echte software.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Online fotobewerking

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie