abonneren

Cellsea Photo Editor

Foto's bewerken kan tegenwoordig ook gratis via online webapplicaties. We zijn benieuwd hoe deze Software as a Service applicaties het doen in vergelijking met de 'ouderwetse' softwarematige beeldbewerkers. Vandaag kijken we naar Cellsea.

In Cellsea wordt onze foto in zijn volledige omvang getoond en bewerkt. Bewerkingen duren daarom wel langer dan bij de concurrentie. Maar waarschijnlijk zult u niet veel bewerkingen uitvoeren, want niet alleen ontbreken praktisch alle typische fotoverbeteringsopties, ook de werkwijze is niet om over naar huis te schrijven. Voegen we bijvoorbeeld tekst toe, dan is die, vanwege de afwezigheid van lagen, gelijk permanent. U kunt klikken op ongedaan maken, maar dan verliest u wel alle bewerkingen die u toegepast had nadat u de tekst toegevoegde. U kunt wat tekenen, vormpjes toevoegen en beperkt verkleinen. Beperkt kleuren bewerken is wel mogelijk, maar helaas zonder voorbeeld. We slepen het temperatuurbalkje een stuk naar links en klikken op OK. Na een tijdje wachten is het effect toegepast en kunnen we eindelijk zien of het resultaat de moeite waard is. Dat blijkt toevallig niet onaardig, maar u snapt dat deze werkwijze niet handig is.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • technisch netjes afgewerkt
  • foto's worden niet verkleind
  • geen previews
  • nutteloos voor fotobewerking
Al met al lijkt Cellsea de online tegenhanger van MS Paint: aardig, maar zeker niet geschikt voor fotobewerking.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Online fotobewerking

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord