abonneren

Online fotobewerking

Fotoshow in high-res

Je hebt een bluray- of mediaspeler die met bluray-iso’s overweg kan? Dan wil je natuurlijk je fotoshow in hoge resolutie afspelen. Met het gratis DVD Slideshow GUI lukt dat zonder veel moeite.

- Door Redactie PCM | 04/03/13 08:00

Groene ogen corrigeren

Als je flitsfoto's maakt van mensen, zie je vaak die beruchte rode ogen. Photoshop Elements heeft daar een speciaal gereedschap voor, dus dat probleem is zo gefikst. Maar geflitste honden- of kattenogen zijn groen-geel...

- Door Redactie PCM | 05/02/13 11:20

Infraroodfoto’s simuleren

Met analoge foto's kun je spectaculaire effecten bereiken door een speciale infrarood-film te gebruiken. Met een digitale camera kan dat via een speciaal filter, maar je kunt het effect ook simuleren.

- Door Redactie PCM | 01/02/13 11:20

Gratis ‘photoshoppen’ met GIMPshop

Geen geld voor een professioneel pakket als Photoshop, maar je wilt wel werken met een vergelijkbare interface? Probeer dan eens het gratis GIMPshop, dat weliswaar niet zo uitgebreid is als Photoshop, maar verrassend veel te bieden heeft.

- Door Redactie PCM | 23/01/13 16:21

Adobe Photoshop Express Editor

Als je op reis bent, is het bijhouden van een reisblog of een regelmatige post op Facebook een leuke manier om het thuisfront op de hoogte te houden. Daar horen natuurlijk ook foto's bij. Maar soms wil je die wel eerst even wat bewerken. De online Photoshop Express Editor is daarvoor een perfecte oplossing.

- Door Redactie PCM | 16/01/13 13:17

Oloneo HDRengine

Oloneo introduceert een tweede pakket voor hdr-fotografie, naast het uitgebreide PhotoEngine. Oloneo HDRengine mist de extra mogelijkheden van PhotoEngine, maar richt zich op een snelle, gemakkelijke manier om goede resultaten te krijgen.

- Door Redactie PCM | 13/02/12 10:18

Splashup

Foto's bewerken kan tegenwoordig ook gratis via online webapplicaties. We zijn benieuwd hoe deze 'Software as a Service' applicaties het doen in vergelijking met de 'ouderwetse' softwarematige beeldbewerkers. Vandaag kijken we naar Splahup.

- Door Redactie PCM | 30/09/08 12:06

Fotoflexer

Foto's bewerken kan tegenwoordig ook gratis via online webapplicaties. We zijn benieuwd hoe deze Software as a Service applicaties het doen in vergelijking met de 'ouderwetse' softwarematige beeldbewerkers. Vandaag kijken we naar Fotoflexer.

- Door Redactie PCM | 24/09/08 10:01

Phixr

Foto's bewerken kan tegenwoordig ook gratis via online webapplicaties. We zijn benieuwd hoe deze Software as a Service applicaties het doen in vergelijking met de 'ouderwetse' softwarematige beeldbewerkers. Vandaag kijken we naar Phixr.

- Door Redactie PCM | 18/09/08 10:02

Snipshot

Foto's bewerken kan tegenwoordig ook gratis via online webapplicaties. We zijn benieuwd hoe deze Software as a Service applicaties het doen in vergelijking met de 'ouderwetse' softwarematige beeldbewerkers. Vandaag kijken we naar Snipshot.

- Door Redactie PCM | 16/09/08 11:04

Fotoaanpassen.nl

Foto's bewerken kan tegenwoordig ook gratis via online webapplicaties. We zijn benieuwd hoe deze Software as a Service applicaties het doen in vergelijking met de 'ouderwetse' softwarematige beeldbewerkers. Vandaag kijken we naar Fotoaanpassen.nl.

- Door Redactie PCM | 11/09/08 10:56