abonneren

XToMe

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Twee jaar geleden hebben we in PCM gesproken over XToMe. Dit ambitieuze product van Nederlandse bodem garandeert een spamvrije mailbox. Dat deed het toen, en dat doet het nu nog steeds, maar de heren van XToMe hebben niet stilgezeten en hebben ondertussen diverse verbeteringen aangebracht aan hun product.

XToMe is een programma dat uw mail-client zoals bijvoorbeeld Outlook beschermt tegen spam. Echter is XToMe geen spamfilter, maar een challenge-response-systeem. Een volledig onbekende stuurt u bijvoorbeeld een e-mail. Voordat deze door uw mailclient gedownload wordt, stuurt de XToMe server eerst een code naar de verzender toe. Deze code moet de verzender intoetsen en nogmaals naar u toe mailen. Op dat moment heeft de verzender bewezen dat hij een echte persoon is. De mail wordt doorgelaten en gedownloadt naar uw mailclient. Vervolgens komt de verzender, met de standaard instellingen, op de 'white-list' terecht waardoor hij niet telkens een code hoeft te mailen naar u. Om te voorkomen dat u uw bestaande e-mailcontacten lastigvalt met autorisatiemailtjes is het mogelijk uw adresboek te importeren in deze whitelist. U kunt ook zelf e-mailadressen toevoegen. In eerdere versies was het met XToMe lastig om 'gewenste' marketingmail en nieuwsbrieven binnen te krijgen. Deze worden immers niet door een persoon verstuurd. Ondertussen is de technologie verbeterd en zijn de domeinen van de verzenders van deze mails toe te voegen aan de whitelist. Ook het 'bounce-probleem' is aangepakt waardoor er geen codeverzoekjes meer worden gestuurd naar nietbestaande mail-adressen. Wel zijn er nog wat kleine minpuntjes. Zo werkt het controlesysteem voor de mailverslaafden onder ons, zij die mail bijna als een chatprogramma gebruiken, vertragend. Maar voor wie zijn mail slechts een paar keer per dag controleert is dat geen probleem. Ook is de deïnstallatieprocedure van XToMe niet netjes. Na een uninstall moet het volledige mail-account weer opnieuw geconfigureerd in de client. Echter is een deïnstallatie natuurlijk niet nodig als u gegarandeerd spamvrij wilt mailen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • niet duur
  • zeer effectief middel tegen spam
  • werkt vertragend voor mailverslaafden
  • deïnstallatie verloopt niet netjes
XToMe is een zeer effectief middel tegen spam en de single user licentie is nog gratis ook. Het kan dus zeker geen kwaad XToMe uit te proberen!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags: