abonneren

Word2010 (8): Gebruik het navigatievenster

Word 2010 biedt niet alleen vernieuwingen om uw document er mooier uit te laten zien, u kunt er uw nieuwe en oude documenten ook prima mee bewerken. Zeker bij langere documenten komt het nieuwe navigatievenster goed van pas.

Dit venster verschijnt automatisch bij bepaalde handelingen, bijvoorbeeld als u de zoekfunctie gebruikt, maar u kunt het ook zelf activeren op het tabblad Beeld in de groep Weergeven. Wilt u de indeling van uw document controleren of aanpassen? Klik dan onder het zoekvak (met de tekst Document doorzoeken) op het pictogram uiterst links. In het navigatievenster verschijnen dan alle koppen in het document. U moet wel uw koppen hebben opgemaakt met de stijlen Kop 1, Kop 2 enzovoort of voor de betreffende alinea’s of stijlen een overzichtsniveau hebben ingesteld. Klik in het navigatievenster op een kop om naar de betreffende positie in het document te springen. U kunt koppen in het venster verslepen om de volgorde aan te passen, de bijbehorende tekst en subkoppen worden dan automatisch mee verplaatst. Via het snelmenu kunt u op allerlei andere manieren de indeling aanpassen. Rechtsklik op een kop en kies Kop en inhoud afdrukken om alleen dat gedeelte van het document af te drukken.

Klik onder het zoekvak op het middelste pictogram om miniaturen van alle pagina’s weer te laten geven. Zo kunt u op basis van het uiterlijk naar een bepaalde pagina bladeren. Maar dit is ook heel handig als u bij het bewerken van het document snel een indruk van de hele paginalayout wilt zien, zeker als u niet in de afdrukweergave werkt. Verder kunt u pagina’s in het navigatievenster verslepen om de volgorde aan te passen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags: