abonneren

Word: geen afbreekstreepjes

Dat Word een streepje automatisch als afbreekstreepjes behandelt, is meestal een handige functie. Meestal zijn deze streepjes immers koppelstreepjes, waarbij het geen probleem is als het woord na dit koppelteken gesplitst wordt en verder gaat op de volgende regel. Soms is dit gedrag echter ongewenst, bijvoorbeeld bij telefoonnummers.
Gelukkig is het mogelijk om te werken met zogenaamde harde streepjes. Deze streepjes worden niet behandeld als afbreekstreepjes, waardoor een woord dat een hard streepje bevat, altijd als één woord behandeld wordt. U maakt een hard streepje met de toetscombinatie Ctrl+Shift+-. Het is ook mogelijk om reeds bestaande streepjes te vervangen via Zoeken en vervangen door harde streepjes. De combinatie ^~ werkt in het venster Zoeken en vervangen als hard streepje. Zoek hierbij naar een - en vervang het door ^~.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord