abonneren

Word 2010 (9): Handiger zoeken

Bij het aanpassen of bewerken van een document zult u ook geregeld op zoek zijn naar een bepaalde tekst of ander element.

Open het navigatievenster en klik onder het zoekvak op het pictogram uiterst rechts. Typ de gezochte tekst in het vak. Tijdens het typen worden in het navigatievenster meteen alle vindplaatsen in het document getoond en in het document worden ze bovendien geel gemarkeerd. U kunt doortypen om gerichter te zoeken. Wijst u in het navigatievenster een gevonden item aan, dan toont Word het paginanummer en de bijbehorende kop. Klik op een item om er meteen naar toe te gaan. Klik op het kruisje dat nu in het zoekvak staat om de zoekactie te beƫindigen.

Als u een afbeelding of tabel zoekt, klikt u op het pijltje rechts van het zoekvak en kiest u in het menu de optie Afbeeldingen of Tabellen. Alle afbeeldingen of tabellen in het document worden dan geel gemarkeerd. Met de twee driehoekjes onder het zoekvak kunt u vooruit- en terugbladeren langs alle items. Schakelt u in het navigatievenster over op de weergave van koppen of paginaminiaturen, dan worden ook daarin gele markeringen getoond.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags:

Laatste reactie