abonneren

Word 2010 (7): Achtergronden weglaten

Met afbeeldingen verfraait u een document, maar vaak zou het nog mooier zijn als u de achtergrond kon weglaten.

Word 2010 kan dat automatisch voor u doen, zeker als het gewenste deel van de afbeelding duidelijk afsteekt tegen de achtergrond. Selecteer de afbeelding en klik op Aanpassen, Achtergrond verwijderen (aanvullend tabblad Opmaak). U ziet dan een selectiekader en een paarse, doorzichtige laag over de afbeelding. Het paarse gedeelte beschouwt Word als achtergrond en wil het gaan verwijderen. U kunt de handgrepen op het kader verslepen om de selectie te verbeteren.

Daarnaast kunt u ook gebieden markeren om te behouden of te verwijderen. Klikt u op een van de bijbehorende knoppen, dan verandert de vorm van de muisaanwijzer in een pen. U kunt nu bijvoorbeeld een lijn trekken langs een grens die Word heeft gemist (verwijderen) of juist midden door een gedeelte dat moet blijven (behouden). Als het resultaat juist slechter wordt, klikt u op Markering verwijderen en daarna op de ongewenste markering. Vergeet niet dat u gewoon kunt zoomen en ongedaan maken terwijl u dit alles doet. Klik op Wijzigingen behouden om de bewerking af te sluiten.

Dankzij deze functie hoeft u misschien geen los beeldbewerkingsprogramma meer te gebruiken. Eventueel kunt u met het afbeeldingseffect Vloeiende randen, 1 punt het resultaat minder rafelig maken, maar daarmee verliest u wel een gedeelte van de afbeelding. Voor sommige effecten, zoals spiegelen of schaduw, moet u de afbeelding eerst nog even bijsnijden voor een optimaal resultaat.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord