abonneren

Word 2010 (3): teksteffecten instellen

Het voor velen vertrouwde WordArt zit nog steeds in Word 2010. Maar u kunt voortaan ook zelf uw eigen teksteffecten instellen.

De tekst blijft daarbij gewoon onderdeel van de tekstloop, in tegenstelling tot het in een kader geplaatste WordArt. Selecteer de op te maken tekst en klik daarna op Teksteffecten in de groep Lettertype (tabblad Start). In het vervolgmenu kunt u een kant-en-klaar effect kiezen of Schaduw, Weerspiegeling, Gloed en andere kenmerken afzonderlijk instellen. Als u in een van de bijbehorende galerie├źn een optie aanwijst, ziet u in uw document meteen het resultaat. Via de opdracht Opties voor ... stelt u de effecten in detail in. Het bijbehorende dialoogvenster opent u ook via Lettertype, Effecten. Bij aanpassingen via het dialoogvenster ziet u het resultaat in het document echter pas bij sluiten van het venster.

In de groep Lettertype vindt u trouwens ook Karakters insluiten (rechtsonder). Daarmee kunt u een of twee tekens in een cirkel of andere vorm insluiten om ze te benadrukken of om uw eigen speciale tekens te maken. Kies de stijl en de vorm en typ de tekens in het dialoogvenster dat u opent met deze knop. Maar zoals u in de afbeelding ziet, werken dan niet meer alle teksteffecten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags:

Laatste Vacatures