abonneren

Word 2010 (2): Lettertypen aanpassen

Word 2010 biedt meer controle over het uiterlijk van veel lettertypen. Bij zogeheten OpenType-lettertypen, zoals Palatino Linotype, kunt u allerlei extra kenmerken instellen. Dit is vooral mooi bij koppen. Selecteer eenvoudigweg de tekst die u wilt opmaken en open het dialoogvenster Lettertype, bijvoorbeeld via het snelmenu of de toetsencombinatie Ctrl+D. Ga naar het tabblad Geavanceerd.
Onder OpenType-functies past u het uiterlijk aan.

Zo kunt u bepaalde letterreeksen laten opmaken als ligaturen (koppelletters) of andere cijfervormen gebruiken. Schakelt u het selectievakje in, dan houdt Word bij de lettervorm zelfs rekening met de omringende letters en de positie in de tekst. Experimenteer gerust; als u kenmerken instelt die het lettertype niet ondersteunt, gebeurt er niets. Mooi zijn ook sommige kant-en-klare stijlsets, bijvoorbeeld in Windows 7 bij het lettertype Gabriola. Op www.fontsquirrel.com vindt u vele gratis OpenType-lettertypen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord