abonneren

Word 2010 (10): Vreemde talen begrijpen

Moet u wel eens Word-documenten in een vreemde taal lezen of bewerken? Dan is de minivertaler voor u een handige nieuwe functie.

 Activeer hem door op het tabblad Controleren te klikken op Vertalen. Kies vervolgens Minivertaler. Als u nog geen doeltaal hebt ingesteld, verschijnt automatisch het venster Taalopties voor vertalen, maar u kunt dit ook achteraf openen met de onderste menuopdracht. Bij de taalopties stelt u in naar welke taal de minivertaler moet vertalen, bijvoorbeeld Nederlands, daarna klikt u op OK. Als u vervolgens een woord aanwijst en even wacht, wordt de minivertaler doorzichtig getoond. Plaats de muisaanwijzer op de minivertaler om de vertaling beter te kunnen lezen, als Word er een heeft gevonden. U kunt dan ook de knoppen van de minivertaler gebruiken, bijvoorbeeld om de vertaling te kopiĆ«ren. Als u eerst een selectie maakt, wordt de vertaling van de hele selectie getoond. Beweegt u de muis weg van de minivertaler, dan kunt u weer gewoon verder werken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord