abonneren

Word 2010 (1): Beter plakken

Word kan nog steeds geen tekst voor u typen, dat zult u zelf moeten doen. Maar het is in Word 2010 wel gemakkelijker geworden om tekst te plakken uit een ander document of andere bron.Kopieer de gewenste tekst, inclusief eventuele afbeeldingen, en zorg dat de cursor in Word op het punt staat waar u wilt plakken.
Open nu het snelmenu met een rechtsklik of klik op het pijltje onder Plakken (op het tabblad Start). Onder Plakopties ziet u dan verschillende opties in de vorm van pictogrammen. Wijs een van de pictogrammen aan, dan ziet u meteen in uw document wat het resultaat zal zijn. Als u het snelmenu hebt gebruikt, verdwijnt dit tijdelijk, zodat u het resultaat beter ziet. U kunt alle pictogrammen beurtelings aanwijzen en op de optie klikken die het beste bevalt. Kies bijvoorbeeld Alleen tekst behouden om alle opmaak en afbeeldingen weg te laten. Op deze manier kunt u bij het plakken meteen de juiste indeling kiezen. U kunt de plakopties ook achteraf opvragen door bij de rechterbenedenhoek van de geplakte inhoud te klikken op het pictogram of door op Ctrl te drukken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord