abonneren

Windows Live Mail

Hoewel webmaildiensten enorm veel gebruikers hebben, is de mailclient op de desktop onverminderd populair. Wij testen acht web- en desktopclients en kijken welke oplossing het best functioneert. Vandaag: Windows Live Mail.

Sinds enkele jaren biedt Microsoft het vertrouwde Outlook Express niet meer aan, maar kunt u Windows Live Mail gratis downloaden van de site van Microsoft. Het is een verrassend compleet pakket, met onder meer een kalender en de mogelijkheid om nieuwsgroepen te lezen (hoewel het niet zo handig is om bestanden van nieuwsgroepen te downloaden). Uiteraard kan het pakket ook mail ontvangen en versturen, en wel via zowel pop3 als imap. De kalender is te synchroniseren met de online Windows Live Calendar, wat fijn is, maar synchronisatie met mobiele apparaten was handiger geweest. Windows Live Mail biedt ook import- en exportmogelijkheden voor mail, maar kan alleen zijn eigen (Microsoft-)formaten lezen. Hoewel Windows Live Mail geen Exchange-accounts kan gebruiken, is het wel mogelijk om mail te exporteren naar Exchange- of Outlookformaten.

De interface ziet er gelikt uit, in lijn met andere software van Microsoft's Windows Live Essentials. Hoewel de functionaliteit van het programma niet eens zo veel afwijkt van Outlook, is de interface een stuk leger. Onlogisch is het feit dat sommige opties, zoals contactpersonen, in een nieuw venster openen, terwijl de agenda en mail wel in hetzelfde venster worden weergegeven.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • compleet pakket
  • goede interface
  • geen synchronisatie met mobiel
Storende fouten kunnen we aan Windows Live Mail niet ontdekken en zeker omdat het gratis is, kunnen we het aanraden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord