Conferencecalls zijn zelden prettig. Vaak is het onduidelijk wie er spreekt of zorgt iemand met een slechte verbinding voor ruis op de lijn. ÜberConference wil het ‘vergadertelefoneren’ wat slimmer te maken.

Na een simpele registratie (alleen e-mailadres en wachtwoord zijn vereist) beginnen we met contactpersonen toe te voegen. Dat kan vanuit LinkedIn, Google, Yahoo! en Facebook, maar je kunt ook een csv-bestand uploaden.
Deelnemers kunnen meedoen door in te bellen. Als een nummer van een deelnemer in je contactgegevens staat en deze belt in via dat nummer, dan hoeft de deelnemer geen pin in te voeren, maar kan hij of zij direct deelnemen aan het gesprek. Onbekenden kan je uitnodigen via e-mail of sms (opbellen kan enkel in de VS en Canada), maar dan zullen ze wel een pin-code moeten invoeren. Via een pc meedoen aan de conferentie werkt alleen in Google Chrome. Het inbellen loopt overigens via een 020-nummer in Nederland.

Uitnodigen

Iemand uitnodigen is zeer eenvoudig. Je typt de naam van de contactpersoon (of direct het nummer of e-mailadres) en de persoon wordt toegevoegd. De genodigde krijgt dan een sms’je of e-mail met daarin het nummer dat hij of zij moet bellen. Bovendien kan je groepen van contactpersonen maken.
De kwaliteit van het gesprek dat wij voeren is goed, maar er zijn niet zo veel deelnemers. Eén probleem, dat ÜberConference misschien überhaupt niet kan oplossen, is het door elkaar praten. Misschien zou het helpen als je op een of ander manier kunt aangeven dat je wilt spreken.
Tijdens het gesprek wordt degene die op dat moment spreekt bovenaan op de website weergegeven. Daarnaast is het mogelijk om via de website het geluid van individuele deelnemers te dempen, om iemand tijdelijk uit te sluiten van het gesprek en om mensen toe te voegen en eruit te halen. Als iemand tijdelijk wordt uitgesloten van het gesprek (‘earmuffed’ zoals dat heet), dan kan hij of zij niet horen wat de rest zegt, maar is deze persoon nog wel gewoon te horen.

Overzicht

Na het gesprek wordt een gedetailleerd overzicht verstuurd via e-mail. Daarin staat wie er het meest praatte, hoe lang het gesprek duurde en wie er hebben deelgenomen. Interessant is de optionele integratie met Evernote. Indien verbonden worden gesprekoverzichten automatisch in Evernote opgeslagen.
Er is zowel een gratis, een betaalde, als een zakelijke variant van ÜberConference. In de gratis variant kunnen maximaal 17 deelnemers meedoen. De Pro-versie, die 10 dollar per maand kost, heeft wat extra’s, zoals het opnemen van het gesprek en een wachtmuziekje, en er kunnen 40 mensen deelnemen aan een gesprek. De zakelijke variant ten slotte heeft Google Apps-integratie, speciale ondersteuning en is geprijsd afhankelijk van de grootte van het team.
Overigens zijn er apps van ÜberConference beschikbaar voor iOS en Android, maar de iOS-app is alleen in de Amerikaanse App Store te downloaden.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

gratis variant al zeer uitgebreid

Nederlands 020-nummer

goede belkwaliteit

Minpunten

gericht op VS

nog steeds door elkaar praten

geen scherm delen

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten