abonneren

Twee tips voor Office

Snelle stijlen in Word en Voorwaardelijk opmaken in Excel.Word: Snelle stijlen

Werkt u in Word met stijlen om paragrafen op te maken? Dan is het lastig dat u de stijlen paragraaf voor paragraaf moet veranderen als u besluit dat u een andere opmaak wilt. U kunt natuurlijk het hele document selecteren voordat u van stijl verandert, maar dat is niet handig als u bepaalde paragrafen in een andere stijl hebt opgemaakt. U kunt echter een optie inschakelen waarmee Word automatisch alle paragrafen met dezelfde stijl ook verandert als u de stijl van een paragraaf verandert.

Selecteer de paragraaf met de stijl die u in het document automatisch wilt wijzigen en klik in het menu op opmaak en kies Stijlen en opmaak.

Rechtsklik op de naam van de stijl en kies Wijzigen. Vink in het venster dat nu verschijnt de optie Automatisch bijwerken aan.Excel: Voorwaardelijk opmaken
U kunt in Excel letterlijk zien of u in de rode cijfers zit door gebruik te maken van voorwaardelijke opmaak. Hiermee kunt u een getal in een andere kleur laten weergeven als dit getal aan een bepaalde waarde voldoet.

Selecteer eerst de cellen waarvan u wilt dat de kleur automatisch verandert.

Klik vervolgens in het menu op Opmaak, Voorwaardelijke opmaak. Stel de grenzen in voor de getallen die u automatisch in een andere opmaak wilt weergeven. Druk op de knop Opmaak en stel de opmaakeigenschappen in.

Door op toevoegen te klikken, kunt u meer voorwaarden toevoegen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags:

Laatste Vacatures