abonneren

Thunderbird 3.1

Hoewel webmaildiensten enorm veel gebruikers hebben, is de mailclient op de desktop onverminderd populair. Wij testen acht web- en desktopclients en kijken welke oplossing het best functioneert. Vandaag: Thunderbird 3.1.

Na installatie van Thunderbird krijgen we een bekend scherm voor onze neus: Thunderbird is de basis waar Eudora Mail op is gebaseerd, dus lijkt het qua uiterlijk en functie ook heel erg op dat andere pakket in onze test. Nieuwsgroepen en rsss-feeds zijn inbegrepen, maar een agenda moet los geïnstalleerd worden door middel van de Lightning-plugin. Dit is een tikje onhandig, maar zorgt wel voor een grote flexibiliteit: Thunderbird is uitbreidbaar met honderden add-ons. Naast de kalender is er bijvoorbeeld ook browserintegratie mogelijk en zoekondersteuning voor diensten als Hyves en eBay.

Mails worden in Thunderbird weergegeven in tabs, net als in de recentste browsers. Voor het overzicht is dit erg handig. Bovendien bevat Thunderbird goede zoekopties, waardoor mail makkelijk georganiseerd kan worden. Het programma is handiger dan Eudora, met name omdat Eudora minder vaak bijgewerkt wordt en dus niet altijd voorzien is van de laatste updates. Toch zijn we niet helemaal onder de indruk. Hoewel tabs erg goed helpen bij de overzichtelijke weergave, is de rest van de interface namelijk wat onhandig.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goede zoekopties
  • mails in tabs
  • veel plugins
  • interface matig
Als u staat op het gebruik van een client op de pc, en als deze ook gratis moet zijn, dan is Thunderbird een goede kandidaat. Voor een betere interface kunt u bij Outlook terecht, terwijl een webdienst als Gmail meer handige functies heeft.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord