Thunderbird 3.1

Hoewel webmaildiensten enorm veel gebruikers hebben, is de mailclient op de desktop onverminderd populair. Wij testen acht web- en desktopclients en kijken welke oplossing het best functioneert. Vandaag: Thunderbird 3.1.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

Na installatie van Thunderbird krijgen we een bekend scherm voor onze neus: Thunderbird is de basis waar Eudora Mail op is gebaseerd, dus lijkt het qua uiterlijk en functie ook heel erg op dat andere pakket in onze test. Nieuwsgroepen en rsss-feeds zijn inbegrepen, maar een agenda moet los geïnstalleerd worden door middel van de Lightning-plugin. Dit is een tikje onhandig, maar zorgt wel voor een grote flexibiliteit: Thunderbird is uitbreidbaar met honderden add-ons. Naast de kalender is er bijvoorbeeld ook browserintegratie mogelijk en zoekondersteuning voor diensten als Hyves en eBay.

Mails worden in Thunderbird weergegeven in tabs, net als in de recentste browsers. Voor het overzicht is dit erg handig. Bovendien bevat Thunderbird goede zoekopties, waardoor mail makkelijk georganiseerd kan worden. Het programma is handiger dan Eudora, met name omdat Eudora minder vaak bijgewerkt wordt en dus niet altijd voorzien is van de laatste updates. Toch zijn we niet helemaal onder de indruk. Hoewel tabs erg goed helpen bij de overzichtelijke weergave, is de rest van de interface namelijk wat onhandig.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goede zoekopties
  • mails in tabs
  • veel plugins
  • interface matig
Als u staat op het gebruik van een client op de pc, en als deze ook gratis moet zijn, dan is Thunderbird een goede kandidaat. Voor een betere interface kunt u bij Outlook terecht, terwijl een webdienst als Gmail meer handige functies heeft.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags: