abonneren

Thunderbird 2

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Om prettig te kunnen mailen hebt u een goede e-mailclient nodig. Waarschijnlijk gebruikt u Outlook (Express), maar waarom zou u niet eens iets anders proberen? Bijvoorbeeld Mozilla's Thunderbird?

Mozilla Thunderbird doet het als basismailclient niet verkeerd. Hij beschikt over de meest basale mailfuncties die u mag verwachten van een mailclient. Echter zien we wel de nodige verbeterpunten. Importeren is niet de sterkste kant van het programma en exporteren is al helemaal niet de bedoeling. Ook een agenda en takenlijst ontbreken terwijl men tegenwoordig steeds vaker overstapt van de papieren variant naar een digitale. Met de plug-ins daarentegen zit het helemaal goed. Zo kunt u de Lightning-agenda-add-on downloaden die Thunderbird alsnog voorziet van de broodnodige agenda-functie. Om rss te lezen hoeft u overigens geen plug-in te gebruiken. Deze functionaliteit zit standaard in Thunderbird 2 verwerkt. Verder is het natuurlijk prettig dat u deze client gratis kunt downloaden. Groot is hij ook niet, slechts 24 MB.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Handige plug-ins
  • standaard rss reader functionaliteit
  • gratis
  • geen import en export mogelijkheden
  • standaard weinig functionaliteit
Thunderbird 2 is voor veeleisende gebruikers wellicht te beperkt, hoewel de plugins een hoop goed maken. Slecht is hij niet.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord