abonneren

SPAMfighter

SPAMfighter biedt een serie oplossingen aan om spam hard aan te pakken. Deze oplossingen zijn zowel voor de prof als voor de thuisgebruiker. Wij testen de gratis versie voor thuisgebruik, SPAMfighter Standaard.

Het programma nestelt zich als nieuwe werkbalk in Outlook, Outlook Express of Windows Mail. Wanneer er een mailtje binnenkomt, checkt SPAMfighter dit direct en zorgt de tool ervoor dat de spam in uw spamfolder terecht komt. Mocht er desondanks toch een spambericht gemist worden, dan volstaat één druk op de knop Blokkeren om dit alsnog als spam aan te merken. Er wordt ook direct gerapporteerd aan de SPAMfighter-server, waardoor het spammailtje niet alleen bij u, maar ook bij meer dan vijf miljoen andere gebruikers als spam wordt gemarkeerd. Zonder dat u het merkt, werkt u met alle andere gebruikers samen om nieuwe spam direct de kop in te drukken.

SPAMfighter is zelflerend. Als er een e-mail ten onrechte als spam is aangemerkt, kunt u dit aangeven door op de knop Deblokkeren te drukken. Spamfighter zal dit onthouden en e-mail van deze afzender in het vervolg niet meer als spam aanmerken. Naast de werkbalk in uw mailprogramma plaatst SPAMfighter ook een pictogram in het systeemvak. Via dit pictogram is het pakket te configureren, kunt u licentiegegevens bekijken en geeft het statistische informatie over hoeveel spam u ontvangen hebt.

SPAMfighter Standaard is gratis voor thuisgebruik. U downloadt eerst de Pro-versie die u voor dertig dagen test. Na deze periode kunt u het pakket aanschaffen of gratis doorwerken met de Standaard-versie. Deze voegt onder andere een voetregel toe aan uw e-mails toe en laat advertenties zien. De support is beperkt. Maar zelfs de Standaard-versie doet goed wat hij moet doen: spam filteren.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zelflerend
  • gekoppeld aan centrale server
  • gratis
  • reclame
Als u met de kleine beperkingen van SPAMfighter Standaard kunt leven -zoals wij-, dan is SPAMfighter een krachtige oplossing.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord