abonneren

Presenter 7

Een presentatie maken met PowerPoint kent zijn beperkingen. Adobe Presenter biedt u extra opties voor de import van video en audio, het ontwikkelen van interactieve quizzen en de export naar Flash.

In PowerPoint verschijnt na installatie een apart Adobe Presenter-menu. Met de Slide Manager voorziet u elke dia van extra informatie als naam en linkopties naar andere slides. Deze informatie wordt later getoond of geactiveerd in de flashpresentatie. Audio en video kunnen direct worden gecaptured of geïmporteerd. Met Presenter kunt u nu ook mov-, mp4, H264- en flv-bestanden importeren. De videobestanden worden bij het importeren geconverteerd naar flv, zodat u ze in de flashspeler kunt afspelen. Vervelend is dat er geen preview wordt getoond van het eerste videoframe, maar een groot, wit vlak. Alleen door de beschrijving of het afspelen van de presentatie is te achterhalen waar de video over gaat.

De quizzen die u maakt met Presenter zorgen voor interactiviteit. Er zijn zes quizvormen beschikbaar. Afhankelijk van het gegeven antwoord, kunt u de volgende actie bepalen, zoals de volgende vraag tonen of een website openen. Na afronding van de quiz wordt een scorekaart getoond met de uitslag. De complete presentatie is te exporteren naar Flash. Hiervoor kunt u kiezen uit vijf verschillende lay-outs. Daarnaast kunt u vanuit Presenter de presentatie uploaden naar Adobe Connect, waar u de presentatie gratis online kunt delen met drie andere personen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • exportoptie Flash
  • eenvoudig toevoeging quizzen
  • hoge prijs in verhouding tot geboden opties
  • witte vlakken na import video
Adobe Presenter is een welkome aanvulling op PowerPoint als u veel gebruikmaakt van enquêtes en quizzen. Gaat het u er echter alleen om de export naar Flash, dan kunt u beter gebruikmaken van een gratis converter op internet, want de grootste tegenvaller van Presenter is de prijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord