abonneren

PPTminimizer 4

Een PowerPoint-bestand kan flink groot worden. Met een paar afbeeldingen met een hoge resolutie zit u al snel op meer dan 20 MB - niet zo erg als het op uw harde schijf staat, maar als u het gaat mailen, is het een ander verhaal. Comprimeer uw PowerPoint-bestand met PPTminimizer. Dat scheelt!

PPTminimizer is een handig tooltje dat uw PowerPoint-bestanden verkleint. Via de kleurrijke en intuïtieve interface browst u naar het specifieke bestand, maar u kunt ook het programma zelf laten zoeken naar alle bestanden die in aanmerking komen voor compressie. Overigens kunnen Word- en OpenOffice-documenten ook verkleind worden.

Onze testpresentatie is 13 MB groot. PPTminimizer verkleint het tot 232 KB! Dit kan doordat afbeeldingen gecomprimeerd worden. Dat levert geen problemen op, zolang u de presentatie niet wilt printen. PowerPoint heeft echter ook zijn eigen verkleintool. Als we hetzelfde bestand van 13 MB door PowerPoint zelf laten comprimeren, krijgen we een bestand van 294 KB, een fractie groter dan het bestand van PPTminimizer. Dit verschil is wel groter naarmate het originele bestand groter is. Zo verkleint PowerPoint een presentatie van 31 MB tot 11,6 MB, terwijl PPTminimizer tot 7 MB komt.
Een ander voordeel van PPTminimizer is dat het meerdere presentaties in één keer kan comprimeren en dat u de zwaarte van de compressie zelf kunt instellen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gebruiksgemak
  • diverse comprimeer-opties
  • meerdere bestanden tegelijk comprimeren
  • PowerPoint kan zelf ook comprimeren
Als u maar af en toe een presentatie hoeft te verkleinen, bent u beter af met de eigen tool van PowerPoint. Gebruikt u regelmatig grote PowerPoint-presentaties, dan is PPTminimizer een bijzonder handige, gebruiksvriendelijke tool.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags: