abonneren

Powerpoint 2010 (6): Achtergrond

Om ongewenste delen van een afbeelding te verwijderen, zoals (een deel van) de achtergrond, kunt u natuurlijk een gespecialiseerde fotobewerkingstool inspannen, maar u komt ook al een heel eind met een nieuwe functie in PowerPoint zelf.

Selecteer uw afbeelding en klik bij Hulpmiddelen voor afbeeldingen in de rubriek Aanpassen op Achtergrond verwijderen. PowerPoint gomt nu volautomatisch de delen weg die het programma als ‘achtergrond’ beschouwt. De kans is reëel dat er nog wel wat finetuning nodig is. Wilt u bijvoorbeeld nog een bijkomend deel kwijt, klik dan op Gebieden markeren om te verwijderen en trek een streep door het gebied dat u kwijt wilt. Ook het omgekeerde is mogelijk: om een deel terug te vorderen, klikt u op Gebieden markeren om te behouden en trekt u een streep door het deel dat u terug in de foto wilt. Bevestig met Wijzigingen behouden. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord