abonneren

Powerpoint 2010 (2): Secties

Bent u een complexe of uitgebreide diapresentatie aan het maken, dan wordt het navigeren door uw presentatie al snel erg lastig. Om dat te vermijden, kunt u slim gebruikmaken van secties om uw dia’s in te delen, ongeveer zoals u bij elkaar horende bestanden in mappen groepeert.

Ga naar de tab Beeld en kies hetzij Normaal, hetzij Diasorteerder (deze laatste optie lijkt ons het handigst om uw dia’s in logische categorieën onder te brengen). Rechtsklik tussen twee dia’s waar u een nieuwe sectie wil beginnen en kies Sectie toevoegen. Om die sectie van een eigen naam te voorzien, rechtsklikt u erop en selecteert u Naam van sectie wijzigen. In ditzelfde contextmenu vindt u trouwens ook nog opties terug om de sectie in- en uit te klappen, te verwijderen of te verplaatsen.

Ook handig: als u de tab Bestand opent en Afdrukken kiest, kunt u via het bovenste uitklapmenu bij Instellingen de sectie selecteren die u wenst af te drukken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord