abonneren

Powerpoint 2010 (16): Videobestand

Uw PowerPointpresentatie omzetten naar een videobestand? Dat kan en wel zonder hulp van externe tools of services en mét behoud van ingesproken tekst, animaties, media en overgangen.

Open Bestand, Opslaan en verzenden. In de rubriek Bestandstypen kiest u Een video maken. In het rechterpaneel kunt u nu een aantal opties instellen. Belangrijk is de beeldgrootte en –kwaliteit van de video: u kunt kiezen tussen Groot (960 x 720), Gemiddeld (640 x 480) en Klein (320 x 240). Verder is het mogelijk commentaar in te spreken bij elke dia en zelf te bepalen wanneer er naar een volgende dia wordt overgegaan. Kies in dit geval voor Tijdsinstellingen en gesproken tekst opnemen in het onderste uitklapmenu. Klik daarna op Opname starten en spreek de tekst in. Klik op het pijltje bij Volgende om naar de volgende dia over te gaan. Bent u hiermee klaar, dan mag u Video maken aanklikken. Kies een geschikte naam en locatie voor het wmv-bestand en rond af met Opslaan. U volgt de – trage - voortgang in de statusbalk van PowerPoint.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord