abonneren

Powerpoint 2010 (1) Nieuwe thema’s

PowerPoint is ongetwijfeld het populairste en een van de krachtigste programma’s voor het maken van een presentatie. PowerPoint 2010 voegt er weer een aantal extra’s functies en mogelijkheden aan toe die we achtereenvolgens in een aantal tips zullen behandelen.

Op zoek naar een mooie en consistente layout voor uw presentatie? Dan zou het zonde zijn de ingebouwde (nieuwe) thema’s te negeren. Open de tab Ontwerpen en klik het kleine pijltje aan, rechtsonder de rubriek Thema’s. Er verschijnt een venster met een zeventigtal voorgedefinieerde thema’s (inclusief die uit office.com) – heel wat meer dus dan in vorige PowerPoint-versies. Het volstaat de muispijl even boven zo’n miniatuur te houden om het thema op uw eigen dia toegepast te zien. Hebt u eenmaal een thema gekozen, dan kunt u dat nog geheel op smaak brengen met de opties Kleuren, Fonts en Effecten, rechts in de rubriek Thema’s. Klik nogmaals op het kleine pijltje en kies Huidig thema opslaan om uw eigen variatie in een nieuw themabestand (.thmx) te gieten. Dat thema vindt u dan eveneens terug in het themaoverzicht, bij Aangepast.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord