Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Pegasus Mail

Hoewel webmaildiensten enorm veel gebruikers hebben, is de mailclient op de desktop onverminderd populair. Wij testen acht web- en desktopclients en kijken welke oplossing het best functioneert. Vandaag: Pegasus Mail.

Net als Eudora is ook Pegasus Mail een oude bekende. Waar Eudora opnieuw is geïmplementeerd in Thunderbird, zien we bij Pegasus direct dat het programma al een tijdje meedraait. Zowel de installer als de interface zijn erg ouderwets, maar functioneren wel correct op onze test-pc met Windows 7. Pegasus bevat veel functies, waarvan enige echt op kantooromgevingen gericht zijn (zoals mailtemplates voor binnengekomen telefoongesprekken en het aanmaken van noticeboards). Mail wordt overzichtelijk weergegeven, maar toch maakt het programma op ons geen verpletterende indruk. Extra features waaraan we gewend zijn geraakt met nieuwere programma's, zijn er niet. Zo kunnen we geen rss-lezer ontdekken en ook een kalender ontbreekt. Wel zijn er plugins beschikbaar die delen van deze functionaliteit toevoegen.

Op het online forum van Pegasus benadrukken de fanatieke gebruikers dat de extra features ook niet nodig zijn: Pegasus Mail is volgens hen een geavanceerde mailclient die ook echt bedoeld is voor mail. Dat is ook onze indruk, en het programma doet zijn werk goed, maar door de uitgebreide featuresets van Outlook en Thunderbird komt het programma toch niet zo goed uit onze test. Bovendien zorgt de interface ervoor dat u flink moet wennen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • veel opties m.b.t. mail organiseren en versturen
  • weinig extra features
  • ouderwetse interface
Voor de gebruikers die meer willen dan alleen mailen kunnen we Pegasus helaas niet aanraden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie