abonneren

PDFCreator

Er bestaan heel wat programma’s die u tegen betaling in staat stellen documenten vanuit elke applicatie af te drukken naar een virtueel printerstuurprogramma dat ze vervolgens opslaat als pdf-bestand. Kan het ook gratis?

PDF Creator, waarvan onlangs na een lange aanloopperiode vol pre-releases eindelijk versie 1.0 verscheen, is gratis. PDF Creator is een makkelijke, gebruiksvriendelijke en vooral ook zeer rappe oplossing voor iedereen die gratis pdf-documenten wil maken vanuit programma's als Word, Excel, Internet Explorer, enzovoort. Met iedereen bedoelen we ook echt iedereen, want dit geldt voor zowel particulier als zakelijk gebruik.

Naast printen naar pdf kunt u PDF Creator gebruiken om postscript-bestanden en verschillende grafische en andere bestandstypen (zoals png, jpeg, tiff, bmp en txt) rechtstreeks te converteren naar Adobe’s digitale documentformaat. Omgekeerd kunt u documenten naar een afbeelding afdrukken, zoals jpeg of tiff. Tot slot kunt u de gemaakte pdf-documenten digitaal ondertekenen en beveiligen tegen ongewenste wijzigingen, tegen kopiëren en zelfs tegen afdrukken.

Is het dan allemaal goud wat er blinkt? Daar wordt verschillend over gedacht. Sommigen storen zich er namelijk aan dat PDF Creator in de installatieprocedure een browser add-on (IE en Firefox) wil installeren om “het printen vanuit de browser te vergemakkelijken”. Deze add-on is echter geen opensource en geeft naar verluidt ook uw surfgedrag door, genereert ongewenste reclame en is lastig te verwijderen, waardoor PDF Creator door sommigen als malware wordt aangemerkt. Strikt genomen is dat echter niet zo, omdat de installatie van de add-on kan worden voorkomen. Helaas moet u daarvoor wel aandachtig alle installatievensters lezen en de optie tweemaal uitschakelen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudig in gebruik
  • gratis
  • weinig extra functionaliteit
  • opletten bij installatie
Ondanks de lastige installatie is PDF Creator een prima pdf-generator voor wie zijn geld in de zak wil houden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord