abonneren

PDF Converter 7 Professional

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Het enige echte minpunt van Nuance PDF Converter 6 vonden we het gebrek aan multicoreondersteuning. In versie 7 is dit opgelost. Is PDF Converter 7 Professional nu een must-have?

Zodra u Nuance PDF Converter 7 hebt geïnstalleerd, kunt u van elk programma waarvan de inhoud afgedrukt kan worden een pdf-bestand maken dankzij de virtuele pdf-printer. Microsoft Office krijgt een speciale behandeling door middel van een werkbalk, die eigenlijk niet meer is dan een verwijzing naar de Nuance-interface.

Naast pdf's omzetten kan het programma ze ook bewerken en lezen. De belangrijkste functies hier zijn de mogelijkheden tekst te kopiëren, notities toe te voegen, tekst te markeren en toe te voegen en naast video en geluid nu ook Silverlight-video's bij te sluiten. Het pakket kan ook pdf-bestanden omzetten naar bijvoorbeeld Word-bestanden. Hier moet opgemerkt worden dat bij het plakken van tekst uit een pdf-bestand naar een Word-document nogal eens een Enter te veel neergezet wordt. De complete omzetfunctie van pdf naar doc werkt veel beter. Alleen bij grote, ingewikkelde documenten met wiskundige formules laat de converter soms een steek vallen.

Verder kan Nuance gescande documenten omzetten naar pdf, een functie die nog niet honderd procent accuraat is, maar desalniettemin zeer bruikbaar. Nieuw in de scanfunctie is dat nu ook formulieren gedetecteerd worden. Dat betekent dat formulieren op gescande documenten automatisch omgezet worden naar pdf-formulieren.

Ten slotte kan de converter nu beter overweg met Excel-spreadsheets en is het simpeler om documenten samen te voegen tot één pdf-bestand. Door te kiezen voor Document Assembly kunt u documenten in het venster slepen en de volgorde ervan eenvoudig aanpassen.

Het enige punt van kritiek dat wij hebben, is dat de interface onduidelijk kan zijn, omdat deze alleen uit pictogrammen bestaat. Een van de grootste minpunten van vorig jaar, geen multicoreondersteuning, is opgelost.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • uitgebreid
  • relatief goedkoop
  • interface soms onduidelijk
Voor nieuwe gebruikers is deze pdf-converter dan ook een goed Acrobat-alternatief. Voor huidige gebruikers blijft het de vraag of u wilt upgraden. Als u een multicorecomputer hebt en het converteren langzaam vindt, dan is een upgrade wel aanbevolen.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord