Outlook 2010

Hoewel webmaildiensten enorm veel gebruikers hebben, is de mailclient op de desktop onverminderd populair. Wij testen acht web- en desktopclients en kijken welke oplossing het best functioneert. Vandaag: Outlook 2010.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

In het in juni uitgebrachte Office 2010 is Outlook het meest vernieuwde onderdeel. Waar Windows Live Mail bedoeld is voor de thuisgebruiker, wordt Outlook vaak in bedrijven ingezet. Hoewel dat niet betekent dat u er thuis niets aan hebt, is het daardoor wel het enige betaalde pakket in onze test (in een Office-pakket verkrijgbaar vanaf € 249). Met het prijskaartje in ons achterhoofd zijn we daarom gematigd positief.

Outlook biedt met afstand de meeste functies wat betreft het lezen, schrijven en organiseren van mail. De nieuwste versie voegt discussieweergave toe en stelt u in staat met macro’s (Snelle stappen) mailtjes snel te verwerken. Sinds kort is het bestandsformaat van Outlook vrijgegeven, waardoor externe ontwikkelaars met tools aan de slag kunnen. Zelf heeft Outlook echter ook al genoeg mogelijkheden om mailbestanden te backuppen en te archiveren. Het feit dat Outlook de compleetste client is, is helaas ook zijn grootste nadeel. Het blijft een client en geen webdienst. Voor mobiele toegang tot uw mail zult u moeten uitwijken naar een webdienst als Gmail.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • discussieweergave
  • snelle stappen
  • prijs
We waarderen Outlook wel, maar in deze test zijn er twee grote bezwaren. Outlook is wel de compleetste, maar u moet de prijs ervoor over hebben en specifiek naar een client voor op de desktop op zoek zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags: