abonneren

Office 2007: Werkbalk (ribbon) inklappen

In de Microsoft Office 2007 programma's wordt in plaats van uitgebreide menu's gebruik gemaakt van een grote werkbalk, door Microsoft "ribbon" genoemd en in de Nederlandse vertaling ook wel "lint" genoemd. Deze werkbalk geeft een door sommigen bejubelt en door anderen verguist overzicht van de beschikbare bedieningsmogelijkheden. Deze werkbalk of ribbon neemnogal wat ruimte in.
Als u die ruimte even niet heeft, is deze balk ook snel in te klappen. Dubbelklik op één van de tabbladen bijvoorbeeld Start en de hele balk wordt ingeklapt. Er blijft alleen eenvoudige menubalk over. Door weer op een van de menukeuzen te klikken klapt de balk weer open. Deze ruimtebesparende tip werkt voor alle Office-applicaties met een ribbon.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord