abonneren

Mijnadressen.nl

Mijnadressen.nl, Mijn Adress - At Home, Adres Manager. Easy-disc lijkt zelf niet goed te weten hoe hun pakket nou echt heet, of ze kunnen gewoonweg niet kiezen. Wat we wel weten is dat hun Adresmanager een prima samensmelting van offline en online is.

Easy-disc kiest met Mijn adressen voor een desktop- en online-oplossing. U maakt eerst een account aan op www.mijnadressen.nl en downloadt vervolgens het bijbehorende desktopprogramma. Die laatste stap is niet verplicht, maar vergemakkelijkt wel het invoeren van de contactgegevens en het is de enige manier om gegevens te importeren uit andere programma's. De contactdata tussen Mijn adressen – At Home en de online uitvoering worden indien gewenst automatisch synchroon gehouden, waardoor u zowel thuis als onderweg altijd over de meest recente gegevens beschikt. Het enige (kleine) minpuntje is dat de foto online niet zichtbaar is, terwijl die wel aan het desktopprogramma kan worden toegevoegd.
Het moet gezegd worden: we zijn onder de indruk van deze online en offline combinatie. De uitstraling van het programma en de website is fris en voorzien van duidelijke knoppen met tekstuitleg. Naar believen kunt u bepaalde onderdelen tonen of juist verbergen en dat werkt zelfs online erg goed. Hier is duidelijk aandacht besteed aan de totale gebruikservaring. We zijn ook zeer te spreken over de goede importfilters, die u steeds de keuze laten welke gegevens als nieuw moeten worden beschouwd of dat Mijn adressen dat zelf moet bepalen. Zo kunt u voor de synchronisatie met Outlook of Outlook Express (helaas geen Vista Contactpersonen of Vista Mail) bepalen of Outlook de gegevens in Mijn adressen moet overschrijven of andersom of dat er gekozen moet worden voor het meest recente adres. Komt u er met die keuzes niet uit, dan mag u ook zelf kiezen per adres. Zeer doordacht en precies zoals het hoort!

Wel hebben we - net als bij Easy Computing Adresbeheer - een klacht over de pda-synchronisatie. Deze werkt bij Mijnadressen.nl sowieso op een nogal vreemde manier, maar daar zouden we vrede mee kunnen hebben als er dan ook maar iets gesynchroniseerd zou worden. Helaas komen we niet verder dan wat aangemaakte records met een enkele komma. We laten de synchronisatie verder maar voor wat het is.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • frisse interface
  • prima combinatie van offline en online
  • gebruiksvriendelijk
  • pda synchronisatie werkt niet naar behoren
  • er zijn gratis oplossingen
Heeft een apart adresbeheerprogramma nog wel toegevoegde waarde anno 2008? Mijnadressen is best een aardig programma en biedt op zijn manier zeker wel iets van toegevoegde waarde, maar u hoeft er zeker niet voor naar de winkel te rennen of anderszins uw portemonnee te trekken. Er zijn genoeg oplossingen verkrijgbaar die geen geld kosten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord