abonneren

Microsoft PowerPoint Viewer 2007

Nu Office 2007 officieel klaar voor productie is, is het tijd voor een nieuwe versie van PowerPoint Viewer waarmee u ook presentaties in het nieuwe bestandsformaat kunt openen.

Voor u het weet krijgt u straks een pptx-bestand toegestuurd van iemand die al is overgestapt naar het bestandsformaat van Office 2007. Dat overkwam ons op de redactie, toen we na een persbijeenkomst bij Microsoft een cd met de presentatie meekregen. Deze bleek in het nieuwe pptx-formaat en was niet te openen met een oude betaversie van Office 2007. Dat klopt overigens ook, want Microsoft had bij de eerdere betaversies van Office 2007 gemeld dat de Microsoft Office Open XML-formaat nog kon wijzigen.
De installatie na het installeren en het accepteren van de licentievoorwaarden van de Microsoft PowerPoint Viewer kan het testen van start gaan. In feite bestaat de applicatie uit niets anders dan een startscherm, waarna een dialoogvenster verschijnt waarin u het gewenste document kunt aanwijzen.

De PowerPoint Viewer kan alle presentaties vanaf PowerPoint 97 openen, ook wanneer ze van een wachtwoord zijn voorzien. Voor het openen van een presentatie zult u even geduld moeten hebben: wij moesten 20 seconden wachten op het openen van een presentatie van 5 MB. Het programma toont de presentaties schermvullend, zonder verdere extra's. U kunt vooruit en achteruit door de dia's bladeren, direct naar een bepaalde dia springen of de presentatie afdrukken, meer niet. Ook zijn er andere functies die niet werken, zoals het het uitvoeren van macro's of het openen van ingesloten filmpjes en andere objecten. Uiteraard kunt u de presentaties ook niet bewerken; daarvoor zult u echt het complete Office-pakket moeten installeren.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Gratis
  • Weinig geheugenruimte nodig
  • Ondersteunt geen embedded objecten en links naar externe objecten
  • Ondersteunt geen macro's
Wie er vlak voor een belangrijke presentatie achter komt dat PowerPoint niet op een pc aanwezig is, nog snel een presentatie wil doorkijken of handouts wil printen, kan met deze Viewer goed uit de voeten. Verwacht echter geen ondersteuning van alle mogelijkheden die PowerPoint biedt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord