abonneren

Lotus Notes for messaging 7

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Een dag geen e-mail gelezen is een dag niet geleefd. Zó erg is het nog niet, maar e-mail is een redelijk onmisbaar gereedschap, zowel privé als op het werk. Om prettig te kunnen mailen hebt u een goede e-mailclient nodig. Waarschijnlijk gebruikt u Outlook (Express), maar waarom zou u niet eens iets anders proberen?

Een commerciële concurrent van Microsoft Outlook is Lotus Notus van IBM. Deze is er in twee smaken, waarvan Lotus Notes for Messaging het meeste aansluit bij de gemiddelde thuiswerker en het kleine bedrijf. Met bijna €125 per licentie is Notes aardig aan de prijs, maar u krijgt wel een product dat geschikt is voor zakelijk gebruik. Opvallendste feature is de ingebouwde chatclient. Wat negatief opvalt zijn de wat beperkte im- en exportmogelijkheden. Exporteren kan naar een afbeelding of tekstbestand. De client kan wel replicatie verzorgen, dus u zult uw gegevens niet snel kwijtraken.
Lotus heeft tien emoticons en moodstamps, die ook meteen als een soort categorieën kunnen worden gebruikt (u kunt namelijk een emoticon aan een mailtje hangen). Een echt categoriesysteem ontbreekt vreemd genoeg. Een goede agenda en takenlijst zijn natuurlijk van levensbelang voor de intensieve zakelijke gebruiker, en die zijn dan ook prima in orde. Ook rss-feeds hebben geen geheimen voor de Lotus-gebruiker. De client is een forse 328 MB en scoort technisch goed.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • ingebouwde chatclient
  • replicatie
  • prima agenda en takenlijst
  • beperkte im- en exportmogelijkheden
  • geen categoriesysteem
Lotus Notes for messaging is een solide zakelijke mailclient die qua prijs-prestaties goed scoort.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags: