abonneren

Kobo

Hoewel veel mensen verknocht zullen blijven aan de geur van papier en drukinkt, wint het e-book langzaam maar zeker aan populariteit. Voor pc of smartphone heb je dan wel de juiste software nodig. We testen in het julinummer van PCM 10 pakketten voor e-books, met vandaag: Kobo.

None

Kobo is een prima app, mede door het aanbod op veel verschillende platformen.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • heldere interface
  • bijna alle platforms
  • veel bestandsformaten
  • Minpunten

Kobo is een hardware e-reader met veel tevreden gebruikers. Dat is mede te danken aan de software die men bij het apparaat levert. Het bedrijf ontwikkelt tevens fraaie applicaties voor Windows, Mac OS X-, Android- en iOS-apparaten en de BlackBerry. Nadat je een account hebt geregistreerd kun je de uitgebreide online boekwinkel bekijken waar ook een groot Nederlandstalig aanbod te vinden is. Je kunt van elk boek een preview downloaden en er zijn veel gratis e-books te downloaden. Je kunt ook e-books importeren die niet van Kobo afkomstig zijn. Gebruik iTunes om ze naar de iOS-app te sturen. Met de Android-app start je de bibliotheekweergave van Kobo en gebruik je de menuknop onder aan het scherm. Kies Import Content en daarna Start om de (epub-)bestanden van de sd-kaart te importeren.

Dankzij de schitterende vormgeving is het lezen met Kobo absoluut een verademing: de navigatie is helder, je kunt tekst markeren, notities toevoegen, bladwijzers toevoegen, het lettertype en lettergrootte veranderen, nachtmodus gebruiken en meer. De functionaliteit is zo'n beetje in alle applicaties voor de verschillende besturingssystemen identiek, maar een onderdeel waarin Kobo zich met de apps voor iOS en Android onderscheidt is Reading Life, ofwel social reading. Je deelt hiermee – desgewenst automatisch – met je vrienden op Twitter en Facebook welke boeken je leest en welke virtuele beloningen je hebt gewonnen. Daarnaast heb je een statistiekenpagina waarop je kunt zien hoe lang je totaal hebt gelezen, hoeveel pagina's per uur je gemiddeld leest, op welke tijden je het meest leest en andere informatie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags: Ebooks, Kobo, Ereader